Home Actualidad Tavernes acull les jornades ‘La ciutat com a espai educatiu’ amb més de 100 participants

Tavernes acull les jornades ‘La ciutat com a espai educatiu’ amb més de 100 participants

Por Vanessa

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, i el CEFIRE d’Àmbit Humanístic i Social organitzen les jornades formatives per a professorat i obertes a la ciutadania ‘La ciutat com a espai educatiu’, amb més de 115 professors i professores inscrites, amb l’objectiu d’analitzar i compartir experiències al voltant de la construcció de ciutats més innovadores, inclusives i equitatives.


Des del passat any, Tavernes forma part de la xarxa de Ciutats Educadores creada per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Com a Ciutat Educadora, el municipi valler té el compromís d’impulsar l’educació enfocada en el foment de la diversitat, el diàleg entre les generacions i la participació ciutadana, així com la millora en la formació dels educadors i educadores.
Per això, estes sessions formatives giren al voltant de dos objectius principals: actualitzar la formació del professorat amb metodologies més innovadores i amb nous recursos per a aplicar a les aules, així com analitzar els plantejaments didàctics utilitzats en els espais educatius i la seua contribució al desenvolupament de competències clau.

Com a objectius específics, les jornades donaran la informació necessària per a conèixer les ciutats que formen part d’esta xarxa (Ciutats Educadores, Ciutats Amigues de la Infància UNICEF i d’altres), així com conèixer els equips tècnics i agents polítics que treballen en elles. També s’intercanviaran experiències i informació al voltant de la situació, reptes i oportunitats de cada territori, així com oferir línies d’actuació per a aconseguir un model de ciutat educadora en cada municipi i implicar a la comunitat educativa en este context.


Estes jornades tindran lloc el 29 i 30 de novembre, així com l’1 de desembre de 17 a 20 hores en la Casa de la Cultura, i estaran integrades per les ponències d’experts com Lluís Esteve Garnés, Miquel Àngel Essomba Gelabert i Jaume Martínez Bonafé, les experiències educatives dels centres de Tavernes, el debat de representats de diferents ajuntaments valencians com Castelló, Gandia, Sagunt i Tavernes, i una taula redona amb centres de Xàbia, València, Alacant i Alcoi.


La regidora d’Educació, Fina Vercher, ha assenyalat que “mitjançant la col·laboració dels agents socials i la comunitat educativa s’aconsegueix una transformació social que beneficia a tota la societat i dignifica l’educació. A Tavernes la gran tasca educativa que fan tots els centres ajuda a crear un model de ciutat més inclusiu, igualitari, respectuós i innovador”.

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
felis Curabitur venenatis, Donec elementum at
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad