Home Actualidad I Jornades contra l’LEGTBI-fòbia Javier Abil Orpegui

I Jornades contra l’LEGTBI-fòbia Javier Abil Orpegui

Por Vanessa

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS) ha organitzat per a demà divendres, 16 de setembre, les I Jornades contra l’LGTBI-fòbia Javier Abil Orpegui a la Casa de la Cultura “Marqués González Quirós”. Tal i com han anunciat aquest matí la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives, Juana Navarro, el president de CLGS, Ximo López, i el responsable del projecte de Memòria de Javier Abil Orpegui, Vicent Canet, es portaran a terme duess taules redones que parlaran de les polítiques institucionals i les reivindicacions del col·lectiu LGTBI.

«L’objectiu principal és crear la visibilitat de les principals reivindicacions del col·lectiu, així com les polítiques associatives i institucionals per tal de garantir els drets d’aquestes persones», ha explicat Navarro. Així doncs, tal com ha detallat Canut, es portaran a terme dues taules redones. La primera d’elles, a les 17.15 h, analitzarà la lluita contra la LGTB-fòbia des de les reivindicacions del moviment LGTBI i que analitzaran el cas Abil i les lleis contra LGBTI-fòbia existents i ens parlaran sobre la proposta estatal. A les 18:45 h tractarà, a partir de distints activistes les polítiques institucionals existents i les que es poden impulsar des del moviment per tal de combatre la LGBTI-fòbia.

En la cloenda, a les 20.15 h, comptarà amb la presència del director general d’Igualtat en la Diversitat de la Generalitat, José Delamo, i la responsable de polítiques trans del CLGS, Maria Rico. «És una oportunitat única per a conéixer les línies estratègiques en l’àmbit polític del col·lectiu LGTBI, així com el projecte que es realitzarà de Javier Abil Orpegui», ha assenyalat la regidora. I és que aquestes jornades es dediquen a la figura d’Abil Orpegui, el qual va ser víctima de l’homofòbia quan el van assassinar i esquarterar el maig de 2014 a la platja de Gandia.

En els últims temps els delictes d’odi per orientació sexual i qüestions de gènere estan augmentant considerablement, tal i com ha indicat López: «És summament important honrar Javier i impulsar aquestes jornades per tal de mostrar a la ciutadania de Gandia que les persones del moviment LGTBI compten amb el suport de les institucions i dels col·lectius perquè puguen viure a la ciutat de forma lliure i sense sentir-se discriminats», ha afegit. «Si li dediquem les jornades és perquè volem que no torne a passar alguna cosa així», ha conclòs Canet.

Javier Abil Orpegui

Es tracta d’un dels crims més cruels per LGTB-fòbia de la nostra història democràtica. El veí del Grau, de 44 anys, va eixir de sa casa la nit del 4 al 5 de maig de 2014 i no hi va tornar mai més; es va trobar al seu camí amb la persona que finalment el va assassinar de forma brutal en descobrir que era gai. El seu cos esquarterat va ser descobert a finals de juny de 2014 i va provocar la detenció de l’assassí i els tres còmplices.

En memòria de Javier hi ha des de novembre de l’any passat una placa commemorativa al Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau.

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
facilisis et, quis, massa consequat. ipsum ut felis sit dapibus risus. at
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad