Home Actualidad 8 D’abril. dia internacional del poble Gitano.

8 D’abril. dia internacional del poble Gitano.

Por Redacción / Gandia

La Regidoria de Benestar Social, encapçalada per Yolanda Balaguer, commemora hui dia 8 d’abril el dia internacional del Poble Gitano, en record del Primer Congrés Mundial romaní/gitano que es va celebrar el 8 d’abril de 1971 en Londres on es va instituir la bandera i l’himne gitano.

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva treballa tot l’any per trencar estereotips, lluitar contra l’anti-gitanisme, cridar a denunciar accions racistes i discriminatòries, visibilitzar les diferents realitats gitanes i mostrar una valoració positiva de la cultura gitana, sensibilitzant a la població d’Oliva de la realitat del poble gitano.

A causa de la situació de pandèmia, enguany les activitats no poden ser presencials. No obstant, des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb la col·laboració del Departament de Benestar Social, s’ha desenvolupat la campanya 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano (#LaVeuGitana), per tal de donar a conéixer i reivindicar la contribució del Poble Gitano a la societat valenciana.

Des de l’Ajuntament d’Oliva ens adherim a aquesta campanya, i treballem tot l’any per tal de contribuir a trencar els estereotips existents sobre el Poble Gitano, donar a conéixer la riquesa de la Cultura Gitana i crear un sentiment d’empatia cap al Poble Gitano apunta la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer.

Artículos relacionados

Deja un comentario

* Al utilizar este formulario, acepta que este sitio web almacene y maneje sus datos.

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad