Home Actualidad Lectura d’un manifest en la plaça de l’Ajuntament pel Dia Internacional de la Dona

Lectura d’un manifest en la plaça de l’Ajuntament pel Dia Internacional de la Dona

Por Vanessa

Una plaça Major de Gandia visiblement acolorida de violeta pel Dia Internacional de la Dona ha sigut testimoni del document que Rosa María Fernández, presidenta de l’Associació Rosa dels Vents, s’ha encarregat de donar a conéixer mitjançant la seua lectura.

El manifest fa referència al lema triat per la ciutat: “Totes podem ser referents”. Així doncs, s’ha recalcat el paper de les dones que han liderat la lluita contra la covid-19: sanitàries, cuineres, netejadores, treballadores socials, psicòlogues, investigadores que han descobert la vacuna. «Són els nostres referents. Demostren que les dones som una part essencial per a qualsevol triomf social».

L’educació ha estat assenyalada com «l’única vacuna contra el masclisme i la violència cap a les dones» en la qual existeix la necessitat d’implicar també els homes i els xiquets. A més, s’ha apuntat també a la relació de les dones amb el canvi climàtic i s’ha fet referència al lema «Igualtat de gènere hui per a un demà sostenible» d’enguany de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Tal com expressa el document que s’ha llegit, el feminisme és un moviment social pacifista que combat les injustícies i qualsevol tipus de vulneració dels drets humans.

En l’àmbit laboral, el manifest demana per la igualtat i condicions dignes per a totes les treballadores, sense cap tipus de biaix de gènere o bretxa salarial. En aquesta línia i de manera general, es vol reivindicar la igualtat real entre dones i homes per tal «d’avançar en societat i democràcia». «En aquest 8 de març les dones de tots els llocs ens unim amb un cant cap a la sororitat, l’ajuda i la cooperació per un món més just i feminista», conclou el document.

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
mattis at venenatis Nullam ut commodo Sed quis, velit,
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad