Home Actualidad El govern de Gandia incrementarà el manteniment de la ciutat gràcies als pressupostos del 2022

El govern de Gandia incrementarà el manteniment de la ciutat gràcies als pressupostos del 2022

Por Vanessa
El govern de Gandia incrementarà el manteniment de la ciutat gràcies als pressupostos del 2022


· 45 dels 100 treballadors del Pla d’Ocupació de la Generalitat Valenciana. Es destinaran exclusivament a garantir el manteniment de la ciutat

· Al llarg del proper exercici el consistori destinarà més de tres milions d’euros en aquest àmbit

· José Manuel Prieto: “Aquesta aposta pel dia a dia és el resultat de la bona feina feta durant aquests anys de l’anterior alcaldessa i de l’actual govern”

Gandia comptarà amb una partida de més de tres milions d’euros destinada al manteniment de la ciutat. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. Ha estat acompanyat pel regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell en una compareixença als mitjans on ha desgranat l’apartat referent al manteniment de la via pública als pressupostos del 2022.

El manteniment de la ciutat és i serà una de les meues prioritats, aspecte que tindrà el seu reflex en els pressupostos que aprovarem al plenari de desembre


Ha afirmat la primera autoritat municipal alhora que ha avançat que la setmana abans de Nadal. S’incorporaran a l’Ajuntament de Gandia un total de 100 treballadors i treballadores, que durant un any desenvoluparan diferents tasques adscrites a diversos departaments.
Aquests treballadors seran contractats a través del Pla d’Ocupació de la Generalitat Valenciana. Invertirà a Gandia prop de 2 milions d’euros per cobrir aquestes contractacions. Durant un any (50 persones aturades menors de trenta anys a través del programa EMPUJU i 50 persones aturades majors de trenta anys per la COVID).
Del total de 100 persones, 45 treballadors i treballadores es destinaran exclusivament a garantir el manteniment de la ciutat. Es tracta de 5 fusters, 8 peons agrícoles, 6 pintors, 3 conductors, 16 peons, 5 oficials, 1 soldador i 1 enginyer tècnic agrícola.


A més, i perquè aquests treballadors i treballadores puguen desenvolupar la seua feina en les millors condicions. L ‘Ajuntament de Gandia destinarà 150.000 euros de la partida dels pressupostos del 2022 per poder-los dotar de material de qualitat.

D’altra banda, als pressupostos del 2022 s’invertirà un milió d’euros exclusivament en el manteniment de la ciutat (arreglar fanals, papereres, jocs infantils, senyals de trànsit) i un altre milió d’euros per al Pla de Vials. Permetrà continuar amb el reasfaltat de carrers i millores a les voreres.
A banda d’aquests dos milions, s’injectarà un milió més d’euros del romanent de tresoreria al manteniment de la ciutat. Tal com ja es va fer als pressupostos del 2021.

Comptarem amb perfils de tota mena per donar solució a les coses menudes. Aquesta aposta pel dia a dia és el resultat de la bona feina feta durant aquests anys de l’anterior alcaldessa i de l’actual govern que presidisc que ens ha permés tindre el múscul financer per dur a terme aquest pla” va finalitzar Prieto.


D’altra banda, Picornell ha explicat que després de fer una revisió dels 9.000 fanals que hi ha a la ciutat. S’han detectat 50 unitats (0,55% del total) que estan degradats a causa de l’orí dels gossos que té components altament corrosius. L’edil ha informat que només al tram de l’avinguda d’Alacant s’han hagut de substituir cinc fanals.

Per solucionar aquest problema, l’Ajuntament de Gandia ha contractat treballadors a través d’un Pla d’Ocupació (EMCORP) que s’encarregaran de fer aquesta tasca. En total són 6 les persones dividides en tres equips (obra, pintura i ferro). Executaran treballs de reforç a les bases que així ho requerisquen o pintaran amb un esmalt especialment preparat per a resistir l’orí dels gossos. A més, es procedirà a la retirada d’aquells fanals que es troben molt danyats.

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
sed eget Sed quis, non Curabitur
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad