Home Actualidad Oceanogràfic deixa anar en Xeraco una tortuga després de la recuperació a l’ARCA del Mar

Oceanogràfic deixa anar en Xeraco una tortuga després de la recuperació a l’ARCA del Mar

Por Vanessa

La platja de Xeraco ha estat l’escenari del retorn d’una tortuga babau Caretta caretta al mar. El queloni va arribar a les instal·lacions de l’Oceanogràfic de València després de ser capturat accidentalment.

Des d’allí, una crida al 112 va activar la Xarxa de Varaments, formada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L’Oceanogràfic de València i la Universitat de València.

Gràcies a la col·laboració del pescador, la tortuga fou traslladada fins a l’àrea de recuperació i conservació d’animals del mar de l’Oceanogràfic (ARCA del Mar). Allí ha estat des del mes de novembre, on ha rebut les cures veterinàries apropiades per aconseguir la seua total recuperació. Ara, la tortuga que han batejat els nostres xicotets i xicotetes del col·legi, Marina Xeraco, ja s’ha reincorporat a mar oberta.

Previ a la solta, s’ha fet una xerrada de sensibilització sobre les tortugues marines.

Sobre l’ARCA del Mar

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències compta des del 2007. Amb una de les instal·lacions més modernes i grans de la Mediterrània. Especialment dissenyades per a l’acollida i la recuperació de tortugues marines i dofins. Aquest centre destaca per ser el més gran d’Espanya i un dels més grans d’Europa per a l’atenció i la rehabilitació d’aquests rèptils. L’ARCA del Mar col·labora habitualment amb la Conselleria de Medi Ambient i més de 70 institucions. Entre Centres Oficials, Universitats, ONG, laboratoris de Recerca i empreses privades per ajudar en els processos de rehabilitació d’espècies marines amenaçades, que apareixen

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
dolor. consectetur quis velit, neque. Lorem libero risus id libero mattis vel,
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad