Home Actualidad Una nova Sentència contra l’Ajuntament d’Oliva per no actuar

Una nova Sentència contra l’Ajuntament d’Oliva per no actuar

Por Redacción / Oliva
Fa unes setmanes informàvem que l’Ajuntament d’Oliva havia perdut una sentència: per inactivitat. En aquella sentència es condemnava a l’Ajuntament «per inactivitat». Açò és: una veïna informa a l’Ajuntament que estaven tapant-se il·legalment unes séquies i l’Ajuntament no va fer res per resoldre-ho. La veïna ho porta als tribunals i aquests condemnen a l’Ajuntament per no actuar, essent la seua obligació.

Aquesta setmana volem informar d’una molt més impactant i te a veure en la parcel·la i edificació del Centre Ecumènic d’Oliva. Una comunitat de veïns va demanar a l’Ajuntament que «procedira a l’adecentament del solar i la seua construcció (centre Ecumènic), adoptant les mesures necessàries per evitar la propagació d’insectes i roedors, i per dotar l’immoble de les degudes condicions de salubritat, ornat i seguretat».

Què ha passat?

1. Un Registre d’Entrada de la comunitat de veïns demanant a l’Ajuntament que netejara  el solar (propietat municipal).

2. L’Ajuntament no contesta i els veïns interposen un Recurs de Reposició. L’Alcalde no resol el recurs (no actúa).

3. La comunitat de veïns va als tribunals i aquests els donen la raó. Sentència contra l’Ajuntament: l’obliga a actuar en un termini.

4. Tot i la Sentència, l’Ajuntament continua sense actuar. La comunitat de veïns torna a anar als tribunals.

5. Nova Sentència contra l’Ajuntament: Es dicta Ordre d’Execució Forçosa pels tribunals obligant a l’Ajuntament a actuar en el termini d’un més. El seu incompliment generaria multes coercitives d’entre 150 i 1500€/mes i responsabilitats penals.

6. Aquests última Sentència es va dictar en gener de 2021. Estem en abril i el Govern d’Oliva continua sense actuar: «estan estudiant-ho».

La falta d’organització de l’Administració i la desídia del Govern de Compromís-PSOE comença a tindre greus conseqüències sobre el patrimoni municipal, els interessos generals i la confiança amb la institució.

Si ja és molt greu que haja de ser l’administració de justícia la que obligue a l’Ajuntament a complir amb les seues obligacions, més greu encara és que, tot i la justícia l’obligue, aquest, continua sistemàticament incomplint.

Joan Mata, regidor de PRO: «Fent un símil amb el teatre, el Govern del pseudo-botànic oliver, format per Compromís-PSOE, ha cregut que amb una posada en escena exuberant ningú no se n’adonaria de que l’obra és d’escassa qualitat literària. Açò és, que el Govern d’Oliva està inundant les xarxes de fotos, presentant a la premsa projectes que mai s’executaran o actuacions menors que no suposen cap millora real en el funcionament de la nostra ciutat. Continuem tenint urbanitzacions sense acabar, les llicències d’obra s’eternitzen, la gent no accedeix amb facilitat al seu Ajuntament i l’opacitat i l’obscurantisme són la tònica. La gent està notant les conseqüències d’un Govern més preocupat per les eleccions de 2023 que per arreglar els problemes reals que Oliva pateix en aquests moments».

Artículos relacionados

El medio de comunicación digital, de Gandia y toda La Safor
dolor leo. Praesent luctus ut Phasellus nec in Praesent
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad